Har du dåligt med tid? Finns det – trots att du hela tiden planerar din tid minutiöst – inga luckor och har du dåligt samvete över detta? Du är långt ifrån ensam om detta. Fler personer idag känner att de försummar antingen det ena eller det andra och att man gör detta som en följd av att man saknar tid.

Det leder till att de få luckor som finns mellan arbete och vardag också måste läggas på familjen och där man ger upp viktiga vänner, sin träning eller kanske rent av sig själv. Barn ska köras, barn ska hämtas, mat ska lagas, mat ska handlas, bostaden ska städas och tvätt och annat ska skötas.

Hur ska man hinna allt och hur kan det komma sig att att en del verkar sakna denna problematik? Vissa klarar av det senare som en följd av att man insett sina begränsningar och tagit emot de hjälpande händer som idag finns i vårt samhälle. Rent konkret så innebär detta att man väljer att öppna sin plånbok, betala en städfirma och få hemstädning utförd i bostaden.

Just hemstädning är den vanligaste tjänsten som folk väljer då det handlar om de hushållsnära sådana som faller in under det så kallade Rut-avdraget. Rut-avdraget innebär att man som privatperson kan dra av halva kostnaden för arbete i hemmet, detta med ett årligt tak på 50.000 kronor.

Hemstädning köper mer tid

Rut är naturligtvis en förklaring till varför hemstädning blivit en populär lösning – och ett starkt incitament för varför du ska överväga det om du känner att luckorna inte riktigt öppnar sig i din egen vardag. Hemstädning i professionell regi ger dig tid, det ger dig lugn och ro och det ger dig en möjlighet att kunna öppna dörren till ditt hem och mötas av ett rent och fräscht sådant.

Fördelen med denna tjänst är att den är fullt anpassningsbar. Företagen vet att vi alla har olika behov och att vi alla jobbar efter olika klockor. När vill du ha städat, vad ska städas, hur ofta ska städningen ske och av vilken person? Oavsett svaren på dessa frågor så kan städföretagen idag ta fram skräddarsydda lösningar som passar för beställaren av tjänsten. Däri ligger också en stor del av förklaringen till varför professionell hemstädning blivit så pass populär.

Välj rätt företag för din hemstädning

Rent generellt så är hemstädning något som fungerar bra. Det finns emellertid ett värde i att välja företag med omsorg. Alla är långt ifrån lika bra och lika tillmötesgående som i exemplet ovan – särskilt i Stockholm där man ser att konkurrensen dragit till sig sämre aktörer.

Att undersöka städföretaget innan man skriver under ett avtal är nästan ett måste. Se över referenser, kolla upp avtalet – även det finstilta, se över vilken typ av personalpolicy och personalomsättning man har och se till att träffa – och lära känna – den person som ska städa i ditt hem. Det senare är en viktig punkt: det handlar om ditt hem. Där ska allt ske på dina villkor.