Det är frågan de flesta ställer sig vid en flytt. En flyttstädning är ett helt annat projekt än en vanlig städning, och det kan faktiskt vara bra att överväga att kanalisera sin inre latmask när det gäller dessa, rätt sällsynta tillfällen i livet. På så vis kan man fokusera på det roliga, dvs sitt nya liv, och sin nya bostad, istället för att ge sig in i ett minutiöst, utmattande och väldigt krävande projekt av den här typen.

Den tid du lägger på att städa kan du istället lägga på att jobba eller planera ditt nya hem. En flyttstädning kräver en bra checklista, och att du avsätter ett par heldagar för projektet, något som kan vara svårt att genomföra. Det kan vara läge att räkna på vad som är lönsamt för just dig och din situation.

Otacksamt jobb

En flyttstädning är också rent psykologiskt ett rätt otacksamt och oinspirerande jobb. Ytorna man städar syns inte, och det är inte du som kommer få njuta av resultatet efteråt. Dessutom kommer du behöva köpa en del produkter själv om du städar själv, medan en professionell städfirma har precis den utrustning och de varor som krävs för att utföra jobbet på ett bra sätt.

Du kan också använda RUT-avdraget vid en flyttstädning, vilket gör det avsevärt mycket billigare. Avdraget gör det möjligt att dra av hälften av arbetskostnaden, vilket vid den här typen av arbeten är större delen av kostnaden. Priset blir därmed betydligt lägre än vad man först kanske förväntar sig.

Kolla här om du funderar på att använda dig av en flyttfirma & flyttstädning i Eskilstuna. Det är värt att överväga innan du ger dig på en tröttsam städning av den här typen.