Många av oss väljer förr eller senare att sälja en lägenhet. Du som läser detta kanske funderar på att sälja lägenhet i Sundsvall. Kanske behöver du något större eller mindre, eller så är du på väg att flytta till annan ort. Anledningarna till att sälja lägenheten är många, men det är alltid spännande med en stor förändring i sitt liv.

När du ska sälja Sundsvall-lägenheten är det viktigt att göra det på rätt sätt. De allra flesta väljer att sälja sin bostad genom en mäklarfirma. Men vilken mäklare ska man välja? Här hjälper vi dig! Vi listar tre tips som kan hjälpa dig att hitta rätt mäklare.

sälja lägenhet sundsvall

1. Stora prisskillnader mellan mäklare

Arvodena som olika mäklarfirmor tar för att sälja lägenheter kan variera kraftigt. Det är inte heller säkert att en dyrare mäklare är bättre än en billigare. Så när du tittar bland mäklarfirmorna, fråga efter pris. Det kan du spara mycket pengar på.

2. Erfarenhet vinner i längden

Utbudet av mäklare är stort. Många firmor är nya och har ännu inte särskilt stor erfarenhet av att sälja lägenheter. När du ska välja mäklare är det alltid klokt att fråga om tidigare erfarenhet och hur länge bolaget har funnits. Erfarna mäklare är i ofta lättare att arbeta med, de har lärt sig saker som nyare inte har hunniit gå igenom ännu. Vissa mäklare specialiserar sig på lägenheter, sommarstugor eller villor. Så fråga också om erfarenhet från specifikt lägenhetsförsäljning.

3. Servicekänsla – det ska vara enkelt att sälja lägenhet

Att sälja sin lägenhet är ett stort beslut som man har funderat länge över. När du väl tar beslutet att sälja din lägenhet i Sundsvall ska resten vara lätt. De allra bästa mäklarna är de som förstår ens behov. Här kommer givetvis erfarenhet också in – har man lång erfarenhet har man en bättre förståelse för säljarens behov. Fråga runt bland vänner och bekanta i Sundsvall och träffa mäklare för att se hur personen som ska sälja din lägenhet är i verkliga livet. Det kan vara otroligt stor skillnad på servicekänsla mellan två olika mäklare.

Vilken mäklare ska man välja?

Det är aldrig ett lätt beslut, men det gör det inte mindre viktigt. En mäklare med goda omdömen från tidigare kunder är Norrlandsmäklarna. De arbetar i norrland och har kontor mitt i centrala Sundsvall. På deras hemsida www.norrlandsmaklarna.se kan du läsa mer om dem. De tar också emot besök på deras kontor, så gå över och ta en kopp kaffe och prata med dem!