Vimmerby har många sevärdheter och platsen är väl värd att stanna till på för den som har vägarna förbi. Och med tanke på stadens plats i den svenska sagomytologin, är det inte förvånande att just sagorna är i centrum. Här hittar du sevärdheter tillägnade Astrid Lindgren, samt Nils Holgerssons värld.

Faktum är att det finns två Astrid Lindgren-relaterade platser i Vimmerby, Astrid Lindgrens värld, samt Astrid Lindgrens Näs. Det förstnämnda är en väldigt plats med mycket teater och lek, där åskådarna blir en del av berättelserna på ett väldigt interaktivt sätt. Här lever sagan parallellt med verkligheten på ett sätt som är väldigt spännande, inte minst för de små.

Astrid Lindgrens bostad

Astrid Lindgrens Näs, å andra sidan, har författaren själv i fokus, och du får följa med till platsen som inspirerade hennes berättelser och rollpersoner. Här växte vår mest folkkära författare upp, lekte i snickerboan och klättrade i sockerdricksträdet. Hennes bostad, på Dalagatan 46, är bevarad precis som den var när hon bodde där.

Om du inte är mätt på sagor efter att ha besökt någon av dessa två platser, eller båda, är ett besök på Nils Holgerssons värld på sin plats. Precis som i berättelsen hamnar du på en resa genom landet, och hittar här ett Sverige i miniatyr. Här finns också en äventyrsbana 9 meter upp i trädtopparna, och en laserbana för dig som är sugen på lite andra aktiviteter

I Vimmerby hittar du också en älgpark. 25 minuter från staden kan du uppleva älgar och dovhjortar på nära håll i något som närmast kan liknas vid ett svenskt safari. Ett spännande alternativ för dig som vill få inblick i skogens konungs liv på ett nära, men ändå tryggt sätt.