Är din bostadsrättsförening eller ditt fastighetsbolag i behov av en takfirma som kan utföra många olika takarbeten i eller i närheten av Uppsala? Det finns otroligt många företag att vända sig till, men det är viktigt att se till att det takföretaget du väljer att använda dig av har erfarna takläggare och kan erbjuda många olika typer av takarbeten.

Att byta tak och att utföra takarbeten kräver en del expertis, eftersom det är på hög höjd samt kräver mycket erfarenhet gällande säkerheten. Samtidigt är det en nödvändighet för att ditt hus eller fastighet ska hålla i många år framöver. Med experthjälp får du dessutom ett väl utfört arbete som håller längre. Det är en investering att anlita en takfirma i Uppsala, helt enkelt.

Varför är det viktigt att ta hand om taket?

Taket råkar vara just en av de absolut viktigaste delarna på en byggnad, i och med att det skyddar fastigheten från stora och kostsamma skador. Dessa skador kan vara exempelvis fukt, mögel och att alger eller mossa börjar växa på taket. Detta kan i sin tur skada mer än enbart taket, eftersom det kan förstöra hela fastigheten på sikt. Därför är det viktigt att se efter ditt tak ett par gånger om året, så att eventuella skador kan tas om hand i tid. När du ser över ditt tak kan du exempelvis kolla efter trasiga eller spruckna delar i ytterskiktet samt om det krupit in fukt i takstolarna eller råsponten. Dyker det upp skador kan det vara dags att måla om eller lägga om taket. Ibland kanske det helt och hållet krävs att hela taket byts ut.

Olika typer av tak

Det finns olika typer av material att lägga sitt tak med och dessa är några av de vanligaste varianterna vi använder oss av här i Sverige – se efter så ditt blivande takföretag använder den taktypen du eftersöker:

  • Takpannor – Takpannor till taket är ett av de vanligaste alternativen på tak i Sverige, eftersom de skyddar väldigt bra mot vårt nordiska väder. Vi arbetar med takpannor av både tegel och betong.
  • Papptak – Att lägga papptak är ett mycket kostnadseffektivt material som håller flera år framöver. Ser du till att underhålla taket ett par gånger om året, så kan det komma att hålla i upp till 30 år.
  • Plåttak – Plåttak är ett relativt underhållsfritt och lätt material att använda sig av på ditt tak. Det är gjort för att hålla tätt i alla väder.

takfirma uppsala